''hidup tu sebijik macam MULUT..bila orang tu RAJIN gosok gigi, so mulut dia wangi..kalau PEMALAS, busuk la..takkan wangi kott...''

Sunday, March 20, 2011

kau tak berhak nak 'RINGAN-RINGAN' !!

assalamualaikum...
tgok nie, asal nak buat mukadimah jek stuck,
no idea at all...tak yah intro la ek..
kite stret to da point jek arinie..


bismillahirahmanirohim...
entry ini adelah entry yang berbaur kemarahan..
ade jugak kelucahan mungkin...cacian mungkin jugak..
sekadar entry untuk berkongsi kejijikan yang ade org sajikan..
serius nyah, mak meluat..haha...


kisah bermula apabila si penulis berehat lunch dengan BFF nye...
lokasi dituju adelah KFC muar berhadapan betul2 dengan ASTAKA mall...
berbekalkan beberapa sen yang kami punya, secawan bluebery bla bla(a ku tak igat nme)
telah kami beli...sorang satu..lapau..haha
ambik tempat betul2 side tepi, bior dapat tgok pemandangan luar la katenye..
kot2 ade orang ter teraburkan duit syiling atas jalan, bley tumpang kutipkan.. 
tak pasal2, santapan kami disajikan perkara yang memualkan..
serius memualkan..


tidak jauh, terdapat sepasang merpati duk melekat tak mo lepas...
muke lelaki sangat innocent, macam tak berdose jek..smbil main mate kearah kami.. wink2..
muke pempuan paling tak ley blah..gedik naudzubillah..
perempuan itu berbaju kurung..body cantik..muke?? bley la..haha...
mereka juga makan disitu,
tapi ape yang ku lihat si perempuan itu tak fokus pade french fries nye..
tapi dok melilit tangan kat tengok lelaki itu...
dok lentok2 kpale kat tengkuk lelaki itu jugak..
ape kenalah ngan tengkok laki tuh,wangi sangat barangkali..
minyak wangi HUGO kah ade disitu??mungkin..


contoh..??? geli
sumber pokcik google...




my bestie pun mainkan peranan, menjeling2 pasangan itu..
macam bagi isyarat menjengkelkan lah..
nak tegur depan2, takut kene sembur..
tegur gune mate jek la dia mampu..
aku pulak ambik port, mengalih pandangan kearah mereka..
tapi tak jeling, senyum jek..(bkan nak goda bf dia ok)
then aku pandang kwan aku kat depan, aku kate kat dye..
''mungkin suami-isteri kott....'' 
cube positifkan diri..yela tak bek prasangka kan..
kwan aku trus mgucap..dan biarkan jek mereka di dunia MELEKAT dorang..


pastu kami balik, aku critakan kat akak ngan mak aku..
akak aku kate, mesti PAKWE MAKWE..
mane ade suami isteri macam tu...
suami isteri biasenye tak tunjuk gedik depan2 org cam tu..
sumua buat dalam bilik..
depan anak pun malu2..
aku pon terdiam..mungkin kah??
kalau mereka belum berkahwin, mereka tak berhak macam tuh..


come on la pempuan, ko jangan jadik murah sgat smpai dok tergesel2 kat tengkok bf ko tu..
hingat ko sorang je ke ade BF??
hingat bf ko sorang je pakai minyak wngi BOSS??
please la, dah lah pakai baju kurung, bertudung plak tuh. ko cemarkan imej ko yang sopan tuh
dgan perkara yang menjengkelkan tu buat ape..
tuh klau dah brani menggesel2, tak mustahil dah berani COMOLOT segala kan..
same gak tuk para muslim yang len, even pkai tudung atau yang tayang rambut,
tolong lah..hukuman neraka tuk perbuatan seperti sangat lah pedih...
tak tertanggung azabnye, mak bapak ko jugak kene tempias seksaan tu..
jagalah peribadimu wahai sahabat..jagalah maruah korang, maruah mak bapak korang..
even nak dating pon, tak yah nak pegang2..sebab dari pegang2 a.k.a RINGAN-RINGAN tuh la
last2 bley dapat anak luar nikah..serius aku cakap...klau ko tak gtal2 nak mulekan yang ringan2 tuh,
takdenyer datang yang berat2..lainlah klau tibe2 kne rogol...tu lain crita..


macam mane kalau tengah ko dok melepek melekat tuh,
tsunami datang melanda..
mane nak lari??ape nak jwab nnty kat akhirat..
klau terselamat pon, tengok2 melekat betul2 macam mane 
ALLAH turunkan azab untuk manusia di POMPEI satu ketika dahulu??
naudzubillah...


ciuman mu hanya untuk suamimu yang berhak..
bukan untuk pakwemu yang haprak..
kahwinlah, pastu cium lah bnyak mane yang ko nak..
takde orang nak halang..kalau ade orang halang, jotosh kepale mereka..haha


aku nak sggest satu buku nie, betape indah penulisan dan penceritaan yang ditunjuk..
betapa romantisnya kehidupan mereka suami isteri yang kahwin tanpa kenal dulu..
tanpa merasa halus nye kulit sebelum nikah...
buku nih memang terbaek wokk..
tajuk dye PEMILIK CINTAKU SELEPAS ALLAH DAN RASULULLAH..
karya FATIMAH SYARHA..
sangat superb!! murah pon murah..


lepas bace, korang akan rase cam nak kahwen jek..haha

aku rase ustazah fatimah ceritakan perihal mereka berdua..alolo sweet nye.. ;)





bacelah para muslimah, serius kalian takkan menyesal..
kalau nak heavy lagi, bace pulak novel tautan hati... :)


indahnye percintaan kalian yang dihiasi noda itu bakal menjanjikan neraka..
seksaan nye berat..


“Di dalam jahannam terdapat sebuah lembah yang terdapat banyak ular. Setiap ekor ular adalah sebesar leher unta. Ia mematuk orang yang meninggalkan solat sehingga mendidih bisanya di dalam badan orang itu selama tujuh puluh tahun, kemudia akan gugur dagingnya. Dan sesungguhnya di dalam neraka jahannam ada sebuah lembah bernama ‘Lubang Kesedihan’ yang mengandungi ular-ular dan kala jengking. Kala jengkingnya sebesar baghal yang mempunyai tujuh puluh sengat. Pada setiap sengat ada racun. Ia menyengat penzina dan melepaskan bisanya di dalam tubuh penzina tersebut yang ia dapat merasakan kesakitan bisa itu seribu tahun, kemudian bercerai-berai dagingnya, dan megalir nanah dan danur daripada kemaluannya.” (Zawajir)

“Sesiapa yang meletakkan tangannya dengan bernafsu pada seorang perempuan 

yang tidak halal baginya akan diikat dua tangannya ke lehernya pada hari kiamat. 
Jika ia menciumnya akan dipotong bibir mulutnya di dalam neraka. Jika ia berzina dengannya pahanya akan bercakap dan menjadi saksi perzinaannya pada hari 
kiamat. Pahanya akan berkata: aku melakukan perkara yang haram. 
Lalu Allah akann memandang kepadanya dengan murka maka gugurlah 
daging mukanya. Ia menafikannya dan berkata: aku tidak berzina.
 Lidahnya akan berkata aku berkata dengan perkara yang haram. 
Tangannya berkata: aku memegang perkara yang haram, matanya 
berkata: aku memandang perkara yang haram. Kakinya berkata: aku berjalan
 kepada yang haram. Kemaluannya berkata: aku melakukannya (zina). 
Kata malaikat hafazah: aku melihat. Kata malaikat yang lain: aku menulis.
 Firman Allah: Aku melihat dan aku sembunyikan. Firman Allah: Wahai malaikat-Ku tangkaplah dia, Rasakan kepadanya azab-Ku. Aku amat murka kepada 
orang yang kurang merasa malu kepada-Ku.” (Zawajir)



sama2 lah kite perbaiki diri..
jadi lah yang elok untuk bakal suamimu nanty..
hiaslah dirimu secantik2 nye untuk suami mu nanty..
indah kan budi pekerti mu agar dicontohi zuriat2 mu kelak..
dan berbahagialah kamu sekeluarga... :)




mahkota wanita untuk suami yang berhak..dan bukan untuk diinjak-injak..
jadi lah seperti perhiasan yang mahal, dijaga dan dikawal dengan baik..


salam dari abil.. :)

5 comments:

A.S.A.M.P.E.D.A.S said...

kawan:)igtn tok aku jge:))

ninjakecik said...

ei bodonye pmpuab tu! sirap! gramji! eiiiiii!! xde mruah pe. wat mlu nama islam je. sdeyh ak bce. nk je plangkung mnah tu. :S

~ abil CUMA ~ said...

ayu... pempuan yang mane??
hoho...kite plangkung same2...

capak..yo2...meh same2 gerak subuh..ko bhagian bp, aku bhagian muar..haha

gadis bunga said...

best do blog kau . aku suke bace bnde2 cani .

geram jeh kat pmpn yang kau cakap tuh . dah sangap sangat agaknye .
aku ngat ta pakai tdung

upenya pakai . asihhn . cemarkan name baik orang yg bertudung jeh

geram geram . aku paling menyampah tgk orang bertudung macam tuh , nagat orang suke la tgk . huh !

~ abil CUMA ~ said...

AKU MNYAMPAH TGOK MUSLIM YG MCAM TUH..GILE..HAHA